Sprawdzałem na autostradzie moją Octavkę. Prędkościomierz stanął na 150 km\h i pomimo dodawania gazu ani drgnął. Chciałem sprawdzić ile pociągnie i kicha .
Czy może to być skutkiem kręcenia szafy?
Pozdrawiam
kiedys zalałem jakies gowno na stacji i mialem podobnie, tzn paliwo musialo byc chrzczone, w sensie auto powyzej nie chcialo isc za bardzo, sie wystraszylem, ale zalanie vpowerem do pelna uspokoilo sytuacje.
Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km
kiedyś furka mi śmigała 210 - 220 a wczoraj pogoniłem na trasie i 190 i dęba stawała - gdzie jest reszta?
Dodam że na każdym biegu włącznie z 5tka obroty dochodzą spokojnie ponad 4tys a na 6tce tylko do 3.100.
Trochę mnie to zmartwiło... :evil:
[ Dodano: Sro 26 Maj, 10 10:24 ]
Nikt nie miał takiego przypadku?
Ostatnio wymieniłem sztangę od turbiny - może ja mechanik źle wyregulował (przed wymiana pokazywał spalanie na postoju 0,7 a po pokazuje 0,8). Zrobiłem logi i wygląda że ładowanie ok.
Auto niby zasuwa normalnie tylko max zmalał.
Teraz tez muszę zrobić wymianę olejów i filtrów - ma to wpływ na max prędkość?
kiedyś furka mi śmigała 210 - 220 a wczoraj pogoniłem na trasie i 190 i dęba stawała - gdzie jest reszta?
Dodam że na każdym biegu włącznie z 5tka obroty dochodzą spokojnie ponad 4tys a na 6tce tylko do 3.100.
Trochę mnie to zmartwiło... :evil:
[ Dodano: Sro 26 Maj, 10 10:24 ]
Nikt nie miał takiego przypadku?
Ostatnio wymieniłem sztangę od turbiny - może ja mechanik źle wyregulował (przed wymiana pokazywał spalanie na postoju 0,7 a po pokazuje 0,8). Zrobiłem logi i wygląda że ładowanie ok.
Auto niby zasuwa normalnie tylko max zmalał.
Teraz tez muszę zrobić wymianę olejów i filtrów - ma to wpływ na max prędkość?
Co posprawdzać?
Mnie na postoju pokazuje 1.2 nie mam vaga więc nie mam jak sprawdzić.
A le też nadal nie wiem dlaczego prędkościomierz staje na 150. Samochodzik jedzie szybciej, ale nie wiem ile.
Komentarz